Filtrirana voda VS. flaširana voda

KAJ JE FILTRIRANA VODA?


Filtrirana voda je voda iz pipe, ki je bila prečiščena tako, da je boljšega okusa predvsem pa tudi varnejša za pitje. Način filtriranja vode in njena kakovost je odvisna od vrste uporabljenega filtracijskega sistema. Na podlagi izbrane tehnologije lahko filtrirana voda pokaže bistveno drugačne rezultate.


Najfinejši filter, ki najučinkovitejše prečiti vodo je reverzna osmoza. Vsi sistemi PURE H2O temeljijo na reverzni osmozi.


Sistem fitracije vode z reverzno osmozo ločuje čisto vodo od nečiste vode, tako da jo pod visokim pritiskom prenaša skozi porozno membrano. Ta metoda uniči blizu 100% škodljivih bakterij, organskih snovi in raztopljenih trdnih snovi v vodi, medtem ko porabi zelo malo energije.


PREDNOSTI FILTRIRANE PITNE VODE


Razlogov, zakaj je filtrirana voda odlična izbira za dom ali pisarno, je veliko. Tu je nekaj teh razlogov.


1. VODA BREZ VONJA


Verjetno ste v vodi iz pipe opazili neprijeten vonj. Ta vonj v vodi iz pipe je klor. Lokalne oskrbe za vodo, vodi dodajajo klor, da uničijo bakterije v mestni vodi.


Sistemi z reverzno osmozo pa klor odstranjujejo in tako pripravijo vodo za pitje, ki je brez vonja.


2. FILTRIRANA VODA JE ZDRAVA


S filtracijo se izločijo nekateri kemični in fizični delci, ki jih ljudje ne bi mogli zaužiti.


Herbicidi in pesticidi, ki se uporabljajo v kmetijstvu, se ob dežju prebijejo v naša jezera in reke. Postopek filtracije z reverzno osmozo odstrani celo te drobne delce, ki so škodljivi.


Sistemi za filtracijo vode z reverzno osmozo pripravijo vodo izvirno čisto, H2O. Vse minerale, ki jih vaše telo potrebuje boste morali pridobiti iz hrane, saj minerali ki se nahajajo v vodi niso primerni za pravilno delovanje vašega telesa, temveč so drugačne narave.


3. FILTIRANA VODA JE CENOVNO UGODNEJŠA OD FLAŠIRANE


Čeprav se zdijo stroški filtracijskega sistema vnaprej visoki, v kratkem času hitro postanejo naložba, ki prihrani denar.


4. OKUS VODE, ZAKAJ VODO SPLOH OKUŠAMO?


Če boste popili flaširano vodo, ali vodo iz pipe, ki ni filtrana, ter po tem popili korzarec flaširane vode, boste ugotoivli, da ima flaširana voda, oz. nefiltrirana voda okus. Vendar je to le okus po onesnaževalih, ki jih najdemo v vodi. Voda je izvirno sama po sebi le vodik in kisik, brez primesi, minearlov in onesnaževal. Takšno vodo pa nam lahko pripravi le sistem za filtracijo vode z reverzno osmozo.


5. UŽIVAJTE V FILTRIRANI VODI NA ZAHTEVO


Ena najboljših prednosti filtrirane vode je, da jo lahko dobite, ko jo potrebujete. Ta voda je vedno sveža in čista.


Ni vam treba kupovati plastenk ali steklenic z vodo, da si pripravite zalogo. Filtrirane vode vam nikoli ne bo zmanjkalo. Z enim samim pritiskom na gumb ali ročico imate pitno vodo brez onesnaževal.


Fitrirano vodo lahko uporabljate tako za vsakdanjo potrošnjo, kot za zabave, tako da napolnite vrče s čisto vodo. Lahko jo ponesete s sabo na pot ali v službo, v za to namenjenih flaškah, ter uživate svežo in čisto pitno vodo vsepovsod ter kadarkoli.


SLABOSTI UŽIVANJA FLAŠIRANE VODE


Veliko organizacij, vključno z EU se bori za prepoved flaširane vode. 


Zakaj se toliko organizacij po vsem svetu bori s problamtiko flaširane vode?


1. ETIKA


Dokumentarni film ‘Tapped’ dolgo in trdo preučuje velik posel flaširane vode.


Ta film preučuje, kako si je industrija prizadevala za privatizacijo in prodajo vira, to je vode, ki nikoli ne bi smel postati blago.


Spreminjanje vode v blago zaradi dobička vpliva na ljudi, ki živijo na nekem območju. Zmanjšuje njihov dostop do temeljne človekove pravice.


2. OKOLJSKI UDAREC


Plastika je ena vodilnih okoljskih nevarnosti na planetu. Čeprav je plastiko mogoče reciklirati, žal več kot 80% plastenk za vodo ni recikliranih.


Vsako minuto po vsem svetu ljudje kupujejo milijon steklenic vode in številke se še povečujejo. Večina jih konča na odlagališčih, milijoni pa kot smeti. Da se ena steklenica vode začne razpadati traja 700 let.


Vsa ta plastika se nam vrne v obliki mikroplastike. Uporabniki flaširane vode bi lahko vsaka dva tedna popili enakovredno kreditno kartico mikroplastike.


Poleg tega moramo upoštevati ogljični odtis proizvodnje in prevoza vode iz polnilnic do trgovin za nadaljnjo prodajo.


3. VSE IMA SVOJO CENO


Tudi če vas sploh ne zanimajo etični in okoljski vplivi flaširane vode, bi vas moral ta razlog zagotovo pritegniti in privleči pozornost.


Se zavedate da povprečno gospodinjstvo s tremi osebami porabi več kot 500 eur za nakup flaširane vode?


KONČNO


Upamo, da boste zdaj lahko ločili prednosti filtrirane vode in slabosti flaširane vode.


Pri izberi, katero vrsto vode boste uživali, pomislite na svoje zdravje, i si privoščite vodo, ki odpravlja tveganje za vaše zdravje, ter s tem izboljšanje dolgoročnih zdravstvenih možnosti. S sistemom za filtracijo pitnevode v vaši hiši nadzorujete kakovost vode, ter nadzorujete tudi svoje zdravje.


Ne pozabite, da obstaja veliko vrst filtracijskih sistemov, med katerimi lahko izbirate. Od modelov pod pultom, do tistih, ki filtrirajo vodo na mestu vstopa v vaš dom. Če želite dodati vašemu domu sistem za filtracijo vode z reverzno osmozo ali poiskati zamenjavo, nas kontaktirajte na enega izmed kontaktov PURE H2O Slovenija. Z veseljem vam bomo pomagali najti pravo rešitev za konkretno vašo potrebo.