Kako pomembna je čista voda za vaše življenje?

Voda je najpomembnješi vir za pravilno delovanje človeškega življenja. To je dovolj oprejemljiv razlog, da se razmislimo, kakšno vodo zauživamo. 

Onesnažena voda ni le umazana - je smrtonosna. Približno 1,8 miljona ljudi vsako leto umre zaradi zastrupitve z vodo.   


Stanje pitne vode lahko ovrednotimo s štirimi pomembnimi značilnostmi: kakovost, količina, zanesljivost in stroški. Vsak človek povprečno potrebuje dnevno okrog 20 do 50 litrov vode na dan. To je za pitje, higieno, kuhanje, pripravo hrane, pranje ipd. V naš vodovod priteka voda, ki je onesnažena z bakterijami, mikrobi, virusi, kamnom, železnom in ostalimi nezaželenimi snovmi za naše telo. Taken voda je onesanžena voda. Eden izmed najuničujočih in smrtonosnih tovrstnih snovi je KLOR. Študije kažejo, da je klor vpleten v razloge za bolezni srca, strjevanja krvi, anemije, visokega krvnega tlaka, alergije in rak mehurja, želodca, jetra in danke. Poleg tega lahko klor uniči beljakovine v telesu in povzroči škodljive učinke na koži in laseh. 


Onesanženje vode ni tako probelmatično le z vidika globalne perspektive, kot bi morda velikokrat pomislili. Voda, ki priteka v naš vodovod je onesnažena oziroma vsebuje snovi, ki so za naše telo škodljive. 


Kaj lahko storimo sami?


Pitje čiste, filtrirane vode, ki prihaja skozi membrano reverzne osmoze, je najkvalitetnejša, najbolj trajnostna, ekonomična in najbolj učinkovita metoda pridobivanja čiste pitne vode v vašem domu. 


Dan vode je dan, ko se spomnemo problematike čiste pitne vode, in vseh posledic, ki jih le ta prinaša. Prav tako, pa nas poziva, da razmislimo, ali smo se pripravljeni učinkovito soočiti s tovrstnim izzivom, ter najti najboljšo rešitev za nas same, naš dom, družino, kolektiv in soljudi.  


Skupaj do izvirno čiste pitne vode.