Mikroplastika najdena v vodi iz pipe

Voda iz pipe je onesnažena z mikroplastiko po vsem svetu, prav tako pa najdemo mikroplastiko tudi v vodi iz pipe v Sloveniji. Mikroplastika je tako majhna, da je s prostim očesom ne vidimo, prav tako jo tudi ne okusimo in vonjamo, pa je kljub temu nevarna za delovanje našega organizma. 


Kopičenje teh delcev v človeškem telesu vpliva na človekovo zdravje in povzroča raznovrstne bolezni. Najnovejše raziskave prikazujejo vsebnost mikroplastike v vodah vseh kontinentov, vseh držav sveta, in čeprav je največ mikroplastike moč najti v ZDA in Indiji, le-ta ni omejena zgolj na oceane. Najdemo jo tudi v morjih, rekah, jezerih in potokih. 


Vsebnost plastike v naravi vpliva na okolje, čemur smo vsakodnevno priča. Kako močen vpliv ima uživanje mikroplastike šele na človekovo telo. Vendar nevarnost za delovanje človekovega organizma ne prihaja le s plastiko, temveč tudi z bakterijami in kemikalijami, ki so znotraj plastike ali na njej. Plastiko najdemo vsepovsod. Skoraj vsak izdelek, ki ga kupimo je embaliran v plastiko. Včasih pa uporabljamo plastiko tudi nezavedno. 


Torej, kakšno vodo naj pijem? Ali danes sploh obstaja pitna voda, ki bi bila 100% varna in čista? Da bi preprečili ta nepotreben vnos tako neizogibljivega onesnaževala v vodi, ki prihaja iz pipe, so znanstveniki odkrili najfinejši filter, ki je manjši od vsake mikroplastike, bakterije in drugih onesanževal, ki nezavedno pa vendar v veliki meri onesanžujejo pitno vodo, in to je reverzna osmoza. 


Vabimo vas, da ostanete na naši spletni strani še nekaj minut in si ogledate našo ponudbo sistemov za filtracijo vode z reverzno osmozo. Kakšno vodo boste uživali vi in vaši najdražji bo primarno vplivalo na vaše zdravje in vaše počutje. Ja, tako pomembna je pitna voda.